8 december: De Aardappeleters & De Klub presenteren Coq au Vin!

Op 8 december aanstaande presenteren we samen met het NTR-programma De Aardappeleters een hele bijzondere avond. 

Op 21 december om 19:15 wordt de uitzending over het gerecht Coq au Vin uitgezonden op de NTR op NPO2. Die uitzending begint niet in Frankrijk, maar in Nederland, met een bezoek aan een camping ergens in Noord Holland. Hier ontmoet presentator Joris Vermeer de beroemde chef Jacques Rouet. Jacques is één van de grote Franse chefs uit Amsterdam. Zijn beroemde en beruchte restaurant 'Le petit Latin' in Amsterdam is inmiddels alweer een aantal jaar ter ziele. Jacques is met pensioen gegaan. Speciaal voor deze avond trekt hij eenmalig zijn koksbuis aan. 

Het originele recept van coq au vin is vrijwel uitgestorven, het hoofdingrediënt, haan, is nauwelijks verkrijgbaar. Het duurt eindeloos om klaar te maken, veel langer dan de gemiddelde Fransman, laat staan Nederlander, tegenwoordig nog tijd heeft. 
Maar Jacques gaat de barricades op! Hij heeft het beste recept in handen én heeft een grote schat aan ervaring. Hij diende het gerecht eindeloos vaak op aan zijn gasten. 

Jasper stopt heel erg veel werk in de perfecte bereiding van klassieke gerechten. Hij staat te trappelen om met Jacques samen te werken en de geheime kneepjes van dit moeilijke gerecht te leren. Binnenkort is het zover en gaan ze samen de keuken in! 

Het resultaat serveren we met de makers van De Aardappeleters, Jacques Rouet én natuurlijk ons Klubteam op zaterdag 8 december in De Klub! Coq au Vin speelt uiteraard de hoofdrol. De overige gerechten in het menu zijn die avond oer en oer frans!

Na dit 4-gangen diner kijken we de aflevering met 'De Aardappeleters'. 2 weken later zal de aflevering over coq au vin daadwerkelijk op de televisie verschijnen. Na de vertoning is er gelegenheid om de makers van het programma vragen te stellen.

Kosten p.p. €42,00 voor vier gangen (€64,00 inclusief bijpassende wijnen)
Inloop vanaf 18:30 uur. We beginnen om 19:00 uur.
Je kunt die avond uitsluitend reserveren voor een viergangenmenu.

Reserveren kan hier of bel even met 030 20 40 531 (reserveer om 19:00 uur)

coqauvin.jpeg