Ode aan het Lam: 20 t/m 25 maart

De Lente is in aantocht! In de week dat we van seizoen veranderen staat ons menu in het teken van het Lam! 

Ons vlees bestellen we altijd bij Lindenhoff in Baambrugge. Een geweldig bedrijf dat met zorg voor dier en natuur werkt. Echt een bedrijf waar wij als De Klub volledig achter staan.

Wij kiezen in deze week voor het Kamperlam. De schapenboerderij van Rene Schrama bevindt zich deels in Baambrugge, en deels in Amsterdam Zuid-Oost. Op zijn boerderij houdt boer Rene ongeveer 250 schapen en lammeren. De dieren leven voornamelijk buiten in de weilanden en krijgen de beste, natuurlijke voeding. Het Kamperlam is een kruising tussen Texelaar( 75%) en Swifter(25%). De Texelaar staat bekend als een ras met veel vlees op het karkas, terwijl de Swifter als slowfoodras vooral bekend staat om de mooie smaak en de mooie vetbedekking. Het lam wordt tussen de 6 en 9 maanden geslacht en heeft een gemiddeld gewicht van 14-15 kilo. Al het lamsvlees wordt 10 tot 14 dagen gerijpt. Dit lam heeft de typische karakteristieken van jong, Hollands lamsvlees.

Reserveren kan via www.deklub.nl/reserveren of bel naar 030 20 40 531