Ode aan Anthony Bourdain 12 t/m 18 juni

Vorige week overleed tot onze grote spijt Anthony Bourdain. De grote keukenheld van De Klub. Een jaar of twee geleden hielden we al eens een Ode aan deze geweldige kok. Deze week doen we dat nog een keer. 

Anthony is ooit eens erg ziek geworden door het eten van mosselen. Hij was er toen van overtuigd dat niemand nog mosselen moest eten. Hij hield dit een poosje vol, maakte iedereen bang en bereidde ze niet meer. Uiteindelijk kwam hij weer "bij zijn verstand" en begon ze weer te eten en voor te schotelen omdat de mossel volgens hem toch een onmisbaar iets is in zijn keuken. Daarom bij ons in het voorgerecht deze week, u raadt het al: mosselen!

En wist je dat Anthony patissiers wantrouwde? Dat was omdat zij iets konden wat hij niet kon. Hij kon geen desserts maken, vandaar zijn uitspraak: "Desserts? Fuck Desserts" Om zijn gasten vervolgens zijn versie van het perfecte nagerecht voor te schotelen: Een stuk Blue Stilton met een glas Port.
Wij kozen er deze week voor om een Klubklassieker als dessert te bereiden. Iets waarvan we zeker weten dat hij had kunnen waarderen. Voor de mensen die helemaal in de geest van Anthony de maaltijd willen afsluiten serveren wij inderdaad....Blue Stilton met Port!

de-klub-anthonybourdain