17 november: Fado in De Klub!

Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra gaan van zondag 14 oktober tot en met zondag 18 november 2018 op tournee langs acht verrassende locaties in alle uithoeken in de diverse wijken van Utrecht. Tijdens hun programma Silêncio zullen zij verschillende Utrechtse locaties omtoveren tot Fadoclub, geïnspireerd op de muziekcultuur in de Portugese hoofdstad Lissabon. “Ik kan niet wachten om in deze wijken van Utrecht op te treden met Silêncio” aldus Magda Mendes. Zij ging zelf op onderzoek uit naar locaties en initieert Silêncio nu voor het eerst in Utrecht, in o.a. Kerk Blauwkapel, Parel van Zuilen, Theater Wittevrouwen ZIMIHC, Colour Kitchen Oudegracht, Theater Stefanus ZIMIHC, Molen De Ster, De Klub en Metaal Kathedraal. Eerder speelden Magda Mendes en Ward Veenstra Silêncio al in succesvolle tournees in Rotterdam en Amsterdam. 

Magda Mendes 

is geboren en opgegroeid in Lissabon. Al op haar twaalfde ging zij daar studeren aan het conservatorium en vanaf dat moment staat haar muzikale leven in het teken van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland en sindsdien woont ze in Rotterdam waar drie jaar geleden de dwaaltocht Silêncio begon. Ook tourt ze regelmatig langs de Nederlandse theaters en door haar nieuwe programma Oliveiras in 2018 genomineerd voor De Gouden Notekraker, een prijs waar musici stemmen op de meest opvallende prestaties van het afgelopen seizoen (uitslag bekend medio september 2018).


Ward Veenstra

speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade. In 2016 produceerde hij het nieuwe album van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister.


Silêncio, de Fado dwaalt door Utrecht

“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”

Op 17 november vindt deze avond plaats bij ons in De Klub. Onze kok Jimy komt uit Portugal en stelt het menu samen! Voor een viergangendiner, inclusief concert betaal je €52,00 (exclusief drank). Uiteraard schenken we die avond bijpassende Portugese wijnen.

Reserveer je plekje hier, of bel even met 030 20 40 531.

Meer info over het programma en Magda Mendes: www.magdamendes.com

foto.facebook.jpg